Sumbangan 15 Unit Kerusi Roda kepada HCTM

23 Sep 2020 Berita, Jaringan

CHERAS, 16 Julai –Sumbangan 15 unit kerusi roda bagi kegunaan pesakit dan pelanggan HCTM telah disampaikan oleh Tuan Haji Sirol Aflah Hassan Basri, Pengerusi Rumpun Teh Bulan, Tuan Haji Mohd. Yusoff Yahya, Pengarah Cahaya Mekar Resouces dan Tuan Haji Abd. Rahman Musa, Pengerusi Empayar Anak Cucu Musa kepada Prof. Dato’ Dr. Hanafiah Harunarashid, Pengarah Hospital Canselor Tuanku Muhriz dalam satu majlis ringkas pada pagi ini.

Inisiatif ini disambut baik oleh Pengarah HCTM dan beliau mengucapkan penghargaan dan terima kasih kepada wakil-wakil penyumbang kerana memilih HCTM untuk program CSR mereka. Setiap tahun hampir 4 juta ringgit dibelanjakan untuk membantu pesakit-pesakit yang kurang berkemampuan dan pada tahun lepas HCTM telah membantu lebih kurang 700 orang pesakit yang kurang berkemampuan. Selain kerusi roda, bantuan keperluan seperti susu dan makanan khas, tiub khas dan lain-lain amat dialu-alukan.

Sumbangan ini diharapkan dapat memberi manfaat dan membantu ramai pesakit yang mendapatkan rawatan di HCTM. Selain itu, HCTM juga berharap ada kerjasama strategik dimasa akan datang yang dapat membantu pesakit terutamanya golongan B40 atau golongan yang kurang berkemampuan.

Search

+
Font Resize
Contrast