Lawatan Kerja Hospital Salak Bogor Indonesia ke HCTM

17 Feb 2020 Berita, Jaringan

CHERAS, 10 Februari – Seramai 6 orang delegasi Hospital Salak Bogor Indonesia telah mengadakan lawatan kerja di Hospital Canselor Tuanku Muhriz UKM. Ketibaan delegasi yang diketuai oleh Dr.Heriyanto Manihuruk, Pengarah Hospital Salak Bogor telah disambut mesra oleh Prof. Dr. Abdul Halim Abdul Gafor, Timbalan Pengarah (Perkhidmatan Perubatan) HCTM.

Lawatan ini diadakan bertujuan untuk berkongsi idea dan membincangkan dasar strategik pemasaran, dasar perakaunan / tarif strategik, melihat dengan lebih dekat Integrated Hospital Information System serta membincangkan strategi-strategi kecekapan dan keberkesanan pengoperasian hospital. Turut hadir dalam perbincangan ini Puan Kamariah Md Nasir, Timbalan Pengarah (Teknologi Maklumat) KKL, Prof. Madya Dr. Aniza Ismail, Ketua Jabatan Kualiti, Encik Mohd Marzuki Abdul Rashid Ketua Jabatan Maklumat Kesihatan, Puan Yasmin Rahimi, Pengurus Pembangunan Korporat, dan Puan Nor Liza Abd Halim, wakil Timbalan Pengarah (Kewangan) KKL UKM.

Delegasi dibawa melawat ke Jabatan Perubatan Kecemasan dan Klinik Ortopedik & Traumatologi HCTM dan diberikan penerangan ringkas mengenai pengoperasian di jabatan dan pengurusan pesakit di klinik. Lawatan diakhiri dengan melihat kemudahan-kemudahan di hospital seperti Kafeteria Azalea dan lot-lot kedai di Lobi Pelawat.

Search

+
Font Resize
Contrast