LAWATAN – Program Komuniti McDonald’s & RMHC di Pediatrik HCTM

23 Oct 2018

CHERAS, 18 Oktober 2018 – Kerjasama erat antara Hospital Canselor Tuanku Muhriz UKM dan Ronald McDonald telah terjalin sekian lama sejak penubuhan Ronald McDonald House Charities (RMHC) dalam premis Pusat Perubatan UKM. Hari ini pelawat daripada Ronald McDonal dan RMHC mengadakan Program Komuniti McDonald’s & RMHC di Klinik Pediatrik HCTM dan Wad Pediatrik (4A, 4B, 4D, 4K). Kunjungan delegasi berkenaan adalah untuk menunaikan tanggungjawab sosial korporat (CSR).

Ucapan aluan disampaikan oleh Timbalan Pengarah (Pentadbiran), En. Mursidi Ahamad. Turut hadir sama ialah Dr. Anita Othman, Timbalan Pengarah (Pekhidmatan Diagnostik, Farmasi dan Sokongan Klinikal) HCTM, Puan Rosedalina Ibrahim Pengurus Kanan Hal Ehwal Halal McDonald’s Malaysia dan Puan Idayu Mukti, Pegawai Kanan RMHC Malaysia dan kakitangan McDonald Malaysia serama 20 orang.

Wakil pengurusan HCTM, Encik Mursidi mengucapkan terima kasih dan mengalu-alukan delegasi Ronald McDonald memilih HCTM untuk menjalankan tanggungjawab sosial korporat. Beliau berbangga kerana HCTM mempunyai Ronald McDonald Charity House (RMHC) pertama di Malaysia yang dibina pada tahun 1999 telah banyak membantu keluarga kanak-kanak yang mendapatkan rawatan di HCTM. Penubuhan RMHC adalah untuk membantu keluarga pesakit kanak-kanak yang kurang berkemampuan untuk mendapatkan penginapan yang selesa serta dekat dengan pesakit yang sedang menerima rawatan di HCTM. Kerjasama ini diharapkan akan berterusan untuk manfaat pesakit kanak-kanak dan keluarga yang kurang berkemampuan.

Lawatan diadakan di klinik Pediatrik. Aras Bawah dan wad-wad Pediatrik serta Sekolah Dalam Hospital (SDH). Pemberian sumbangan berupa Happy Meal dan Goodie Bag diberikan kepada setiap pesakit dan waris yang berada di wad serta kakitangan bertugas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Font Resize
Contrast