Program “Door To Door” Health Screening & Awareness

16 Jun 2016

Kuala Lumpur (31 Mei 2016) – Program khidmat masyarakat “Door To Door” Health Screening & Awareness anjuran Jabatan Kejururawatan telah digerakkan oleh 19 orang kakitangan Disiplin Surgeri Jabatan Kejururawatan HCTM PPUKM bertujuan untuk memberi kesedaran tentang kesihatan di kalangan kakitangan JKR Workshop Persekutuan, Jalan Cheras Kuala Lumpur.

Antara aktiviti yang dijalankan termasuklah ceramah kesihatan, saringan pemeriksaan kesihatan, khidmat nasihat kesihatan serta “Hands on-Breast Disease Awareness`. Selain itu pameran poster-poster kesihatan dan edaran risalah kesihatan juga turut diadakan. Seramai 90 orang kakitangan JKR Workshop Persekutuan telah menjalani pemeriksaan kesihatan di sepanjang program tersebut.

Program ini menjalinkan hubungan dua hala yang baik di antara dua buah institusi kerajaan, dan dengan menjalankan program khidmat masyarakat ini juga secara tidak langsung dapat memenuhi keperluan bagi penilaian kakitangan sebagai penglibatan mereka di dalam komuniti seperti yang ditetapkan di dalam Sistem Penilaian Prestasi Universiti.

program door 2 door02 program door 2 door01

Tarikh Acara :31/05/2016
Masa  : 9.00 pg -4.00 Petang
Tempat : JKR Workshop Persekutuan, Jalan Cheras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Font Resize
Contrast