Lawatan Polis Kuala Lumpur Ke HCTM UKM Bersempena Sambutan Hari Polis Ke-212

9 Apr 2019

Oleh : Hafizah Mohamad Isa
Foto : Noorashikin yusof

CHERAS, 27 Mac 2019 – Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia (HCTM) menerima kunjungan daripada delegasi Polis Diraja Malaysia (PDRM) bersempena Sambutan Hari Polis ke 212 pada hari ini bertempat di Sukmaria, Hospital Canselor Tuanku Muhriz UKM, Cheras.

Lawatan daripada PDRM ini telah disambut oleh Prof. Dato’ Dr. Hanafiah Harunarashid, Pengarah HCTM, Encik Mursidi Ahamad, Timbalan Pengarah (Pentadbiran), Puan Suraiyah Harun, Ketua Jabatan Kerja Sosial Perubatan dan beberapa pegawai pengurusan.

Rombongan PDRM pula, di ketuai oleh YDH. SAC. Tuan Rusdi Mohd Isa, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, PDRM, para pengawai kanan PDRM dan HCTM dan Delegasi Persatuan Keluarga Polis (PERKEP) serta warga kerja PDRM IPD, Cheras Kuala Lumpur.

Program seperti ini telah diadakan setiap tahun dan memperkukuhkan lagi jalinan kerjasama di antara kakitangan HCTM dengan PDRM serta membantu pesakit yang sedang menerima rawatan di HCTM serta golongan yang kurang bernasib baik khususnya dalam bidang perubatan dan kesihatan.

Pihak PDRM berpeluang melawat para pesakit serta menyumbangkan cenderamata di Wad Orthopedik HCTM UKM. Di samping itu, PDRM juga memberikan sumbangan 5 unit kerusi roda dan 5 unit tongkat kaki kepada Jabatan Kerja Sosial Perubatan, HCTM UKM (JKSP).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Font Resize
Contrast