Lawatan Korporat Urusetia Hospital Pengajar UNIMAS Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS)

11 Jul 2019

CHERAS, 9 Julai 2019 – Seramai lima orang delegasi Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan, Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) telah mengadakan lawatan korporat ke Hospital Canselor Tuanku Muhriz untuk mendapatkan maklumat dari segi struktur organisasi, fasiliti, penjanaan perolehan serta operasi Hospital Canselor Tuanku Muhriz UKM. Lawatan ini diketuai oleh Prof. Dr. Mohammad Zulkarnaen bin Ahmad Narihan, Timbalan Dekan (Pembangunan dan Perkhidmatan Klinikal) UNIMAS. Hadir bersama Prof. Madya Dr. Ehfa binti Bujang Safawi Timbalan Dekan (Prasiswazah) dan beberapa pengawai kanan Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan UNIMAS. Delegasi yang hadir juga merupakan urusetia hospital pengajar UNIMAS.

Kehadiran delegasi telah disambut mesra oleh pengurusan HCTM dan perbincangan dimulakan dengan sesi perkenalan serta tujuan lawatan diadakan. UKM dijadikan sebagai penanda aras berikutan mempunyai sebuah hospital pengajar yang tersendiri. Delegasi UNIMAS berharap maklumat-maklumat yang diperolehi daripada lawatan ini dapat membantu dalam menubuhkan sebuah hospital pengajar. Sesi perbincangan dipengerusikan oleh Prof. Dato’ Dr. Hanafiah Harunarashid, Pengarah HCTM dan barisan pengurusan HCTM yang hadir terdiri daripada timbalan-timbalan pengarah HCTM, Ketua Perkhidmatan Kejururawatan, Ketua Bahagian Penjanaan KKL UKM, wakil Bhg. Sumber Manusia dan Jabatan Bendahari. Perbincangan diakhiri dengan penukaran cenderamata dan sesi fotografi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Font Resize
Contrast