Hospital Canselor Tuanku Muhriz UKM Menerima Lawatan Rasmi Pengerusi UKM Sebagai Pembukaan Tirai Tahun Baharu 2019

23 Jan 2019

 

Oleh Noorlaily Abd. Rahim
Foto Hafizah Mohamad Isa

CHERAS, 23 Januari 2019 – Hospital Canselor Tuanku Muhriz UKM telah menerima lawatan rasmi YBhg. Tan Sri Abdul Wahid Omar, Pengerusi UKM pada hari ini. Kehadiran beliau telah disambut oleh Prof. Datuk Dr. A Rahman A Jamal, Pro Naib Canselor (Kampus Kuala Lumpur), Prof. Dato’ Dr. Hanafiah Harunarashid, Pengarah HCTM dan pengurusan KKL serta pengurusan HCTM di Bilik Mesyuarat Lembaga, Aras 1, Kompleks Pendidikan Perubatan Tuanku Jaafar pada jam 2.30 petang.

Prof. Datuk Dr. A Rahman A Jamal, Pro Naib Canselor Kampus Kuala Lumpur UKM telah memberikan ucapan aluan dan Prof. Dato’ Dr. Hanafiah Harunarashid, Pengarah HCTM memberi taklimat mengenai perjalanan dan operasi Hospital Canselor Tuanku Muhriz.

Dato’ Hanafiah juga memaklumkan kejayaan-kejayaaan warga HCTM berdasarkan kepakaran melalui keratan akhbar dan perancangan-perancangan HCTM seperti kolaborasi bersama Universiti Oxford dalam bidang kesuburan, projek Go Green, keceriaan lobi, serta penjanaan pendapatan melalui wad eksekutif dan sewaan ruang.

Pertemuan dan perbincangan di Bilik Mesyuarat Lembaga diakhiri dengan sesi soal jawab. Pengerusi UKM kemudiannya diiringi oleh pengurusan Kampus Kuala Lumpur dan Hospital Canselor Tuanku Muhriz membuat lawatan ke Jabatan Perkhidmatan Makmal Diagnostik, Wad Eksekutif, dan Advanced Surgical Skills Centre (ASSC).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+
Font Resize
Contrast